lørdag den 7. februar 2015

Hjemmelavet Lækker Marmelade




Jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle lave, men da jeg åbnede fryseren sprang der nærmest bær lige ud i hovedet på mig, og det var en nem beslutning at dagen skulle bruges på at lave marmelade :) 
Jeg havde så meget liggende som bare skulle bruges, så det blev til 4 forskellige slags marmelade og resultatet er bare blevet vildt godt. Jeg er typen som gerne vil have MARMELADE og ikke syltetøj. Det skal kunne blive på brødet og ikke løbe nogle steder. Det kan godt være tricky at komme den rigtige mængde melatin i, specielt når man kun laver af få 100 gram bær ad gangen og ikke et helt kg. Desuden kommer det også meget an på hvilken type bær eller frugt du bruger.
Men her er hvad det blev til og jeg er virkelig tilfreds med konsistensen af dem alle.  

Det skal du bruge:
Gamle glas fra fx marmelade eller pesto 
Atamon
Kogende vand
Gryder 
Bær/Frugt
Sukker
Melatin

Gør glasene rene:

 Det er vigtigt at gøre glasene rene og skolde dem med kogende vand. 
Stil glasene i vasken og fyld glasene halvt med kogende vand. Når vandet er kølet bare en lille smule af hælder jeg en meget lille smule atamon i hvert glas. 
Jeg hælder op i atamonlåget og drypper så lidt i hvert glas.
Skru låg på glasset hold om det med en tyk vaskeklud og ryst det. Der kan komme tryk i glasset så det kan sprøjte lidt med vand, så pas på da vandet er meget varmt. Stil glas og låg på hovedet på et viskestykke til du skal bruge det.

Marmeladen:
Kom bær i gryder.
Enten frost eller frisk
Her er :

1. Hindbær
2. Alliance
3. Jordbær
4. Brombær



 Kom Sukker og en lille skvis vand i hver gryde.

Lav kun en marmelade ad gangen, for at være sikker på at det ikke brænder på.






Mine Mængdeforhold:

1.Hindbær
500 g Hinbær i en gryde
400 g Sukker sammen med
1 lille skvis vand, så det ikke brænder på.

Koges op til bærene er tilpas udkogte, som man nu vil have det.
2 spsk sukker blandes med 
1/2 tsk Melatin (Jeg bruger måleskeer, så det passer måske med en strøget alm. teske)
Kommes i gryden og koges med i 2-3 min. 
Hældes på glas og låget skrues på omgående. Lad stå ude og køle lidt, før det stilles i køleskabet.

Rækker til 1 stort glas, 1 mellem glas og 1 lille glas

2. Alliance

200 g Hinbær 
200 g Ribs
200 g Solbær i en gryde
400 g Sukker sammen med
1 lille skvis vand, så det ikke brænder på.

Koges op til bærene er tilpas udkogte, som man nu vil have det.
2 spsk sukker blandes med 
1/2 tsk Melatin (Jeg bruger måleskeer, så det passer måske med en strøget alm. teske)
Kommes i gryden og koges med i 2-3 min. 
Hældes på glas og låget skrues på omgående. Lad stå ude og køle lidt, før det stilles i køleskabet.

Rækker til 2 store glas og 1 mellem glas.

3. Jordbær
400 g Jordbær i en gryde. Skær evt. bærene i mindre stykker hvis man ikke er til store klumper i marmeladen, ligesom mig.
200 g Rørsukker sammen med (Eller bare sukker)
1 lille skvis vand, så det ikke brænder på.

Koges op til bærene er tilpas udkogte, som man nu vil have det. Jeg masser dem også lidt, da jeg virkelig ikke bryder mig om de store klumper.
2 spsk sukker blandes med 
lidt mindre end 1/2 tsk Melatin (Jeg bruger måleskeer, så det passer måske med en strøget alm. teske)
Kommes i gryden og koges med i 2-3 min. 
Hældes på glas og låget skrues på omgående. Lad stå ude og køle lidt, før det stilles i køleskabet.

Rækker til 1 store glas og 1 mellem glas.

4. Brombær (min egen favorit :p )
250 g Brombær i en gryde
200 g Rørsukker sammen med (eller bare sukker)
1 lille skvis vand, så det ikke brænder på.

Koges op til bærene er tilpas udkogte, som man nu vil have det.
2 spsk sukker blandes med 
1/4 tsk Melatin (Jeg bruger måleskeer, så det passer måske med en 1/2 strøget alm. teske)
Kommes i gryden og koges med i 2-3 min. 
Hældes på glas og låget skrues på omgående. Lad stå ude og køle lidt, før det stilles i køleskabet.

Rækker til 1 mellem glas og 1 lille glas




Ingen kommentarer:

Send en kommentar