lørdag den 19. december 2015

Sprøde Vanillekranse


Julen står for døren og jeg har brugt meget af min tid i køkkenet på det sidste.

Disse Vanillekranse er helt sikkert min favorit og den store hemmelighed hedder Chili. Man kan ikke smage at der er chili i kagerne, men det giver dem en ekstra lækker sprødhed, som jeg slet ikke kan undvære nu.

Opskriften er her fra: vanillekranse.dk
Jeg har givet dem lidt ekstra chili og vanille også.

  • 300 gram smør - stuetemperatur
  • 300 gram sukker
  • 1 vanillestang - flækket og udkornet
  • ½ tsk. friskhakket chili eller chilipulver – alt efter smag
  • 2 knivsspidse hjortetaksalt
  • 1 tsk vanillesukker
  • 400 gram mel
  • 1 æg
  • 60 gram finthakkede mandler

Bland vanillekornene med en smule af sukkeret, så vanillen ikke klumper sammen. Bland det sammen med chilipulver, hjortetaksalt og vanillesukker. Bland det sammen med resten af sukkeret og smøren til en ensartet masse.
Tilsæt mel, æg og mandler og ælt det igen til det er ensartet. 
Jeg fandt ud af at den smarteste måde for mig at lave kransene er med en sprøjtepose. 
Jeg kommer dejen i posen, trykker en lige stang på ca. 8-10 cm ud på bagepapiret. Derefter kan jeg samle enderne på stangen og ligge kransene pænt på bagepladen. 
Kagerne flyder meget ud i ovnen og man skal nok bruge en mindre stjerneformet tylle til sprøjteposen end man lige tror. 
Bag vanillekransene i ovnen ved 180-190 grader i ca. 10 min. til de begynder at tage farve. Mine fik nok 11 min.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar